هنگاهی که صحبت از طراحی داخلی و نمای بیرونی ساختمان ۵ طبقه به میان می آید ممکن است ذهن ما به صورت ناخداگاه به سمت آپارتمان های به اصطلاح قوطی کبریتی هدایت شود. در این بخش قصد معرفی ساختمان ۵ طبقه ای را داریم که از این قاعده مستثنی است . نام این ساختمان “خانه ارغوان” است که توانسته از المان های سنتی ایرانی در چارچوب معماری مدرن استفاده نماید و نتیجه آن طراحی داخلی و نمای بیرونی ساختمانی جذاب و منحصر به فرد است . با خانه طرح در بررسی این ساختمان ۵ طبقه همراه باشید.
مشخصات پروژه :
نام پروژه : آپارتمان خانه ارغوان
معماران : دفتر معماری علیدوست و همکاران
موقعیت : تهران، استان تهران، ایران
معماران مسئول : شهاب علیدوست، سونا افتخاراعظم
مساحت : ۱۴۰۰ مترمربع
سال پروژه : ۲۰۱۸
عکاس : فرشید نصرآباد
گفته های معمار در خصوص طراحی داخلی و نمای بیرونی ساختمان ۵ طبقه
از آنجایی که تمام واحدهای این مجتمع مسکونی متعلق به اعضای یک خانواده است، طراحی داخلی نیزبا استفاده از یک طرح فیزیکی مشترک و خاص صورت گرفت. این فضاها شامل ۴ واحد جداگانه یعنی ۳ واحد ۱۷۰ متری و یک واحد دوبلکس است، همچنین یک سالن برای جشن ها و مهمانی ها به همراه اتاق های استراحت و امکاناتی در طبقه ۱- و استخر شنا و سالن بدنسازی در طبقه۲- می باشد. بعلاوه برای ایجاد یک فضای صمیمی و توجه ویژه به فضای سبز، روف گاردن (بام سبز) برای جمع شدن و دورهمی اعضای خانواده طراحی شد.
تصویری از نمای بیرونی ساختمان ۵ طبقه را مشاهده می کنید.
در رابطه با طراحی نمای بیرونی ساختمان ۵ طبقه در طول فرآیند طراحی، توجه به چشم انداز شهری ، فضای سبز و منظر شهری و توجه به جزئیات طراحی در یک ساختار یکپارچه و همچنین استفاده از مفاهیم معماری ایرانی در این پروژه مورد توجه قرار گرفت . توجه به نیازهای کارفرما، ساکنین و ایجاد فضاهای لازم و نظارت بر تفکیک فضاهای عمومی و خصوصی ، درنظر گرفتن ابعاد مناسب برای هر فضا و همچنین کنترل نور و حفظ سیرکولاسیون و فضاهای خصوصی از جمله مسائلی است که باید در طراحی در نظر گرفته می شد.
در طراحی داخلی آشپزخانه نیز از سبک مدرن استفاده شده است.
طراحی داخلی سالن بدنسازی را در تصویر بالا مشاهده می کنید.
در طراحی داخلی راه پله دوبلکس از متریال فلز و چوب استفاده شده است.
در طراحی نمای بیرونی ساختمان ، حفظ دید و چشم انداز از معیارهای اصلی ایجاد پوسته ای شفاف بود، و به همین منظور الگوی “فخرومدین” درکنار مفاهیم معماری ایرانی مانند ایجاد صمیمیت ، کنترل نور و ایجاد سایه به عنوان یک عنصر در طراحی داخلی مورد استفاده قرار گرفت . الگوی “فخرومدین” در دو بخش از فضای خالی با هندسه منظم استفاده شده است. بنابراین، ما سعی کردیم سازه را حفظ کنیم و مقیاس عناصر تشکیل دهنده را برای بدست آوردن یک مدل جدید تغییر دهیم.مدل جدید را می توان از لحاظ مقیاس بزرگ به عنوان یک تجسم از طرح اصلی یا از لحاظ مقیاس کوچک به عنوان صفحاتی نیمه شفاف بررسی کرد.
نمای بیرونی ساختمان ۵ طبقه بخش روف گاردن که از چوب ترمووود در کف سازی استفاده شده است.
بنابراین نمای ساختمان ۵ طبقه به بخش های پر و خالی تقسیم می شود. در مرحله بعد، از الگوی فخرومدین برای کنترل نورورودی و سایه به داخل ساختمان، در پوسته دوم استفاده می شود. در ادامه، با ایجاد جعبه های گل در فضاهای خالی، بافت سبز شهری در امتداد ساختمان ادامه می یابد و در نهایت به بام سبز پروژه می رسد. علاوه براین، به منظور هماهنگی با ساختمان های مجاور، مجموعه ای از عناصر عمودی در نمای ساختمان های مجاور برای ایجاد قاب در نمای این ساختمان استفاده شده است که باعث هماهنگی آن با نمای خیابان می شود. در نهایت، در حالی که تلاش ما مبنی بر بدست آوردن رضایت کارفرما به عنوان کاربر اصلی فضا بود ، امکان ایجاد تعادل و تعامل بین استفاده از عناصر سنتی و مدرن از یک سو و سادگی و تاثیر پذیری عناصر داخلی نما از سوی دیگر مورد توجه قرار گرفت.
نظر شما در مورد طراحی داخلی و نمای بیرونی ساختمان ۵ طبقه چیست ؟
تحریریه خانه طرح
منبع : archdaily
بسیار زیبا است، لذت آدم رو دو چندان می کنید…
ممنون از توجه شما
چه طراحی های زیبایی. واقعا لذت بخشه خصوصا طراحی roof garden . درود بر تیم طراحی خلاق.