طراحی خانه ویلایی بهینه سازی شده و دوستدار طبیعت یکی از مباحث بسیار مهم در معماری سبز است . امروزه در بسیاری از کشور های جهان شاهد استفاده از این سبک در طراحی منازل مسکونی و ویلایی هستیم . یکی از پروژه های جالب توجه “خانه ویلایی گوآیم” در برزیل است که از جذابیت خاصی در طراحی داخلی و نمای خارجی برخوردار است . با ما در معرفی این خانه ویلایی مدرن همراه باشید .
مشخصات پروژه :
نام پروژه: طراحی خانه ویلایی گوآیم
معمار: آرکیتتورا
مکان: کمپیناس، سائو پائولو، برزیل
معمار مسئول: گیلیانو پلایو، گوستاو تنکا، ایناسیو کاردونا
مساحت: 305 متر مربع
عکاس: پدرو کوک
نمای داخل: طراحی آرکیتتورا، کلادیا استراتز
تیم طراحی: هرناندو کاستانو، رافائل فلورزی
بررسی طراحی خانه ویلایی گوآیم از زبان مهندس معمار
خانه گوآیم در سوساس، یکی از چهار حوزه شهر کامپیناس-سائوپائولو قرار گرفته است.این خانه ویلایی در ۱۰ کیلومتری از مرکز شهر واقع شده و از دمای بالای صنعتی شهر کامپیناس در امان مانده است . آب و هوای این منطقه شباهت زیادی به آب و هوای مناطق روستایی دارد و از هرگونه آلودگی به دور است !
برای اینکه ماهیت و طبیعت زمین حفظ شود، پروژه بر اساس شیب زمین طراحی شده و شاهد چهار اختلاف سطح (مطابق برش A-A) هستیم . نتایج ایجاد این چهار سطح ، موجب پدید آمدن فضاهایی چون: پارکینگ ، انباری، پذیرایی ، اتاق خواب ، سرویس بهداشتی و … شده است . استفاده از نورگیر و تهویه های طبیعی یکی از شاخصه های مهم این خانه دوبلکس است .
در نمای بیرونی، مکعبی با طول ۵.۵ متر به سمت جلوی بنا کشیده شده و با داشتن ابعاد بزرگ، روشنی جالبی را به محل بخشیده است. نمای جنوبی دارای ورودی با دو ارتفاع می باشد، که موجب شده روشنایی روز در بیشتر قسمتهای خانه بهینه سازی شده باشد.
ظاهر بنا به صورت L شکل بوده و موجب یکپارچه شدن بیشتر طبقه همکف با حیاط شده که به صورت بیرون زدگی آشپزخانه و ناهارخوری مشخص می باشد.
در طراحی خانه ویلایی گوآیم به آبیاری کم هزینه گیاهان نیز توجه شده است . به این شکل که آب حاصل از بارش باران از طریق سقف به صورت خودکار در منبع نگهداری آب ذخیره شده و برای آبیاری گیاهان و درختان مورد استفاده قرآر می گیرند .
در طراحی خانه ویلایی ، سیستم گرمایشی به شکل تعبیه شده ؟
گرمایش بنا با دو روش طبیعی انجام می گیرد تا از سرد شدن آن در زمستان جلوگیری شود:
۱- عایق کاری حرارتی و قرار گرفتن بخش اعظمی از بنا به سمت جنوب.
۲- استفاده از پنجره های سرتاسری و جهت گیری بنا باعث شده ، نور بیشتری به داخل بنا بتابد و در نتیجه ، فضای داخلی به شکل مطلوبی گرم شود .
در طراحی خانه ویلایی ، سیستم سرمایشی به شکل طراحی شده ؟
با دو روش طبیعی، از گرم شدن فضای داخلی در فصل تابستان جلوگیری می شود:
۱- استفاده از سطوح سفید و براق و محافظ نوری ( بریس-سولیل ) از تابش مستقیم آفتاب در نمای شرقی جلوگیری می کند.
۲- همچنین پرده ها تا ۹۰%، مانع تابش مستقیم آفتاب می شوند.
۳- بادهای خنکی که از نواحی سایه دار خانه می گذرند، دمای داخل خانه را کاهش می دهند.
عملکرد سیستم گرمایشی و سرمایشی خانه ویلایی گوآیم در تابستان و زمستان چگونه است ؟
گرمای ایجاد شده در طول روز در زمستان (از “اثر گلخانهای” و تابش مستقیم خورشید) در دیوارها و باریکه های داخلی جمع آوری می شود. بنابراین بنا در کل شب بدون نیاز به وسایل گرم کننده ، گرم می ماند. سرمای ایجاد شده در شب های تابستان (از تهویه و کاهش طبیعی دما) با هوای تمیز تجدید می شود. بنابراین در طول روز بدون مصرف انرژی، خنک باقی می ماند.
تهویه خانه ویلایی بنا به چه شکل است ؟
تهویه بنا به صورت مستمر و طبیعی است. جهت گیری و موقعیت بنا موجب وارد شدن باد به فضاهای داخلی شده و تهویه کافی را در بیشتر بخش های منزل ایجاد می کند. پنجره های قرار گرفته در مکانهای مناسب، موجب یک جریان مستمر برای کاهش دما در روزهای گرم و با رطوبت نسبی بالا می شود.
طراحی خانه ویلایی بهینه سازی شده ، نیازمند منابع طبیعی چون آفتاب (برای گرم کردن خانه)، باد (برای خنکی و متعادل کردن رطوبت) و آب باران (برای آبیاری باغچه، سیفون توالت و تمیز کردن حیاط ) است . همه این موارد در این کره خاکی در اختیار ماست ! کافیست از آن استفاده کنیم !!!! نظر شما در خصوص ویژگی های یک خانه ویلایی بهینه سازی شده و طراحی خانه ویلایی چیست ؟
خیلی خوب میشد اگه از داخل خونه هم عکس میذاشتین