مشخصات پروژه

نام پروژه : طراحی خانه دوبلکس

کارفرما : جناب آقای صالحی

مدیر طرح: مهندس بهنام خیری

ترسیم: مهندس بهنام خیری

محل پروژه : استان هرمزگان ، جزیره قشم

مدت زمان پروژه : ۳۰ روز کاری

توضیحات پروژه

طراحی این خانه دوبلکس متناسب با نیاز های شخصی آقای صالحی آغاز ، و وارد فاز طراحی معماری شد . روند پروژه از طراحی فضاهای عملکردگرایانه شروع و در انتها با طراحی دکوراسیون داخلی پایان پذیرفت .این پروژه در سه فاز طراحی شد که در ادامه به بررسی موارد یادشده می پردازیم : طراحی معماری این خانه دوبلکس متناسب با دو فاکتور نیاز های کارفرما و استاندارد های معماری صورت پذیرفت .در نمودار زیر درصد اشغال فضاها در کنار هم به صورتت تفکیک شده نمایش داده شده است .

نمودار خانه

پلان معماری طبقه همکف : اگر نگاهی به نقشه معماری طبقه همکف بیندازیم فضایی مرکزی به نام لابی مشاهده می شود که این فضا نقطه اتصال ۲ فضای ، ورودی از پارکینگ و ورودی از حیاط است . بعد از ورود شخص به لابی ، تصمیم برای حرکت به فضاهای دیگر از جمله نشیمن ، آشپزخانه ، راه پله طبقه اول ،توالت ، حمام و استخر صورت می پذیرد .
در طبقه همکف شاهد دو آشپزخانه هستیم که یکی جنبه دکوری و زیبایی دارد و آشپزخانه دوم آشپزخانه کثیف نام گذاری میشود که بیشتر پخت و پزها و … در این آشپزخانه انجام می شود . این کار باعث عدم شلوغی خانه و بوی غذا به داخل لابی و سایر بخش های خانه است .
توالت نیز در قسمت کور خانه قرار دارد و دسترسی به این فضا از طریق لابی میسر است . استخر و حمام دو فضای دارای رطوبت و البته خصوصی هستند . بی گمان شما نیز زیاد خوشتان نمی آید به محظ ورود از حمام با جمعیت بیرون به یکباره مواجه شوید . برای برطرف کردن این مشکلات ما یک پیش ورودی برای حمام و استخر در نظر گرفتیم .

پلان خانه دوبلکس

پلان معماری طبقه اول : طبقه اول این خانه دوبکس دارای سه اتاق خواب به همراه سرویس بهداشتی مجزاست که آسایش و راحتی این ساختمان لوکس را چند برابر میکند همچنین با توجه به اهمیتی که برای خواب والدین در نظر داشتیم یک تراس اختصاصی طراحی شد و ایجاد طاق رومی برای این تراس ، جذابیت آن را چند برابر کردیم .در این طبقه (طبقه اول) شاهد یک فضا به نام اتاق کار هستیم ، که میتواند در صورت لزوم ، کاربری کتابخانه و حتی اتاق خواب را هم داشته باشد .
فضای دیگری که احساس نیاز در طبقه بود یک آشپزخانه مینی برای راحتی بیشتر افرادی بود که نیاز به آوردن یک نوشیدنی ساده یا شستن یک ظرف و … داشتند ، تا مراجعه به آشپزخانه طبقه همکف برای نیاز های ساده حذف شود . در این طبقه فضایی برای میز بیلیارد در نظر گرفته شد که جنبه سرگرمی و تفریحی این خانه دوبلکس را دارد .

پلان خانه دوبلکس

طراحی نمای خانه دوبلکس

با توجه به نظر کارفرما و در نظر گرفتن جنبه های اقتصادی ، اقلیمی و … نمایی که برای این خانه دوبلکس مورد توجه قرار گرفت سبک کلاسیک بود .بیشترین عنصر بکار رفته در این نما ، سنگ تراورتن سفید است و در بخش هایی جزئی ، از سنگ آنتیک و آجر نسوز نیز استفاده شده است . نوع ستون هایی که در طراحی مورد استفاده قرار گرفت از نوع یونیک است که در بنایی چون پارتنون در آکروپلیس یونان مورد استفاده قرار گرفته بود .

خانه دوبلکس

نمای خانه دوبلکس

طراحی داخلی خانه دوبلکس

در طراحی داخلی این خانه ویلایی استفاده از یک طراحی مدرن مورد توجه بود . از همین رو از مصالح مدرنی چون سرامیک ، پارکت و … مورد استفاده قرار گرفت . یکی از فضاهای بسیار مهم در این بخش ، نشیمن بود که از یک طرح S شکل برای طراحی سقف آن استفاده شد . یکی از دلایل استفاده از این طرح قرارگیری همگون لوسترها و در نتیجه روشنایی کامل نشیمن است .

خانه دوبلکس

خانه دوبلکس ویلایی

خانه دوبلکس

جمع بندی

خانه دوبلکس آقای صالحی نماد یک طراحی اختصاصی منحصر بفرد برای خود ایشان است . طراحی معماری عملکردگرایانه ، نمای کلاسیک زیبا و طراحی داخلی مدرن ما را با یک خانه دوبلکس شیک و فوق العاده مواجه می کند . بی شک طراحی این خانه با توجه به سلایق گوناگونی که هر شخص دارد می تواند دارای نکات مثبت یا منفی باشد .