طراحی ساختمان اداری با ایده های خلاقانه ، خود می تواند موجب رشد خلاقیت افرادی شود که در آن ساختمان مشغول به کار هستند . یکی از ساختمان هایی که دارای خلاقیت در بحث طراحی داخلی و نمای خارجی است ، ساختمانی اداری در شهر تهران است که در این بخش به بررسی آن خواهیم پرداخت . با خانه طرح همراه باشید .
مشخصات پروژه :
نلم پروژه : طراحی ساختمان اداری کارخانه
گروه معماری: معماران (DOT)
محل ساخت پروژه: شهر تهران، استان تهران، ایران
معماران برجسته: آرش پیرایش، مهران حق بین
تیم طراحی: مونا اقتصادی، توکا محمودیان، بهار احسان
مساحت پروژه: ۷۰۰ متر مربع
سال پروژه: ۲۰۱۷
عکس ها: استودیو دید
سخنان مهندس معمار در خصوص طراحی ساختمان اداری کارخانه
مرز ساختمان های مجاور به گونه ای است که در بخش غربی آن، طبق قوانین و مقررات شهر، هر ساختمان دارای یک پخ ۴۵ درجه است که طول آن به ۱۰ متر نیز می رسد.
در طراحی ساختمان اداری از راه پله های خطی استفاده شده است .
طراحی ساختمان اداری ( راه پله ساختمان اداری ).
این تصویر، تنها نمایشی از بخشِ جنوبی ساختمان اداری است که نور طبیعی را برای فضای داخلی فراهم آورده و منظره ای شهری را ایجاد می نماید. کاربر یک شرکت کاملا خلاق است که ساعت ها از روز خود را در محل کار سپری می کند. به همین دلیل، علاوه بر مناطق مدیریتی، ایستگاه های کاری، و جلسات، به مکانی برای استراحت و تفریح در ساختمان نیازمند است.
دسترسی عمودی (پلکانی) در انتهایِ شمالی پروژه قرار دارد. با قرار دادن یک دریچه ی باز در امتداد شرق – غرب ساختمان، نور طبیعی در راه پله و جلوی دفتر منعکس می شود. علاوه بر این، اضافه کردن یک دیوار عمودی سبز در داخل محفظه، تازگی و طراوت را برای محیط کاری فراهم آورده است. با توجه به عرض کوچک طرح، به منظور افزایش بهره وری از فضا و ایجاد انعطاف پذیری در دکوراسیون داخلی، بسیاری از مناطق محصور مانند اتاق سرور و قفسه های کتاب در جعبه های محکم و در نمای جنوبی قرار گرفته است.
توزیع عمودی فضاها به گونه ای است که اتاق های مدیریتی در طبقه بالا، ایستگاه های کاری و اتاق های فکر در طبقه های میانی، پارکینگ در طبقه همکف، و مناطق تفریحی در طبقه زیرزمین قرار گرفته اند.
در پاسخ به پخ ۴۵ درجه ساختمان همسایه و با توجه به مرز جلویی ساختمان که توسط مقررات ملی ساختمان تعیین شده بود، نمای جنوبی از الگویی ریتمیک تشکیل شده است که نتیجه بازی با توده های جامد و پنجره ها می باشد. در نتیجه، نمای داخلی ساختمان مملوء از جعبه های گل است که چهره ی شهری ساختمان را فراهم آورده و تازگی و طراوت را به فضای داخلی و بیرونی می بخشد. علاوه بر این، جعبه های آویزان در نمای داخلی باعث ایجاد سایه هایی در ساعات مختلف روز شده و چهره ی شهری را پویا تر خواهد کرد.
فاصله مرزی این ساختمان با همسایۀ شرقی آن ۱۰ متر است که منجر به داشتن نمای بیرونی در شرق می شود. برای دیدار با قوانین و مقررات استفاده از سیمان سفید بر روی دیوارهای ضد آتش و به منظور ایجاد یک ساختمان سه بعدی، نمای جنوبی ساختمان نیز با سیمان سفید پوشیده شده است. ریسک ترک های ظاهر شده بر روی نمای سیمانی با افزودن افزودنی ها به سیمان و همچنین تقسیم مناطق بزرگ توسط پروفیل های فولادی (U) به طور چشمگیری کاهش یافته است. دو لایه مواد ضد استاتیک بر روی سیمان، کارایی جذب سیمان را کاهش داده و همچنین باعث جلوگیری از جذب خاک در یک شهر آلوده مانند تهران می شود. برای ایجاد یک الگوی منحصر به فرد، از یک شانه ی ویژه در رندر نهایی استفاده شد که یک الگوی افقیِ خطی در نمای داخلی ایجاد کرد.
طراحی ساختمان اداری ( یکی از واحد های اداری )
دیوار سبز در جعبه های خالی و گل کاری موجود در نمای جنوبی، به سیستم آبیاری اتوماتیک مجهز شده و تعمیر و نگهداری آن بسیار آسان است. برای این آبیاری از آب خاکستری ساختمان (آبی که قابل نوشیدن نیست ، مثل آب ذخیره شده باران ) استفاده می شود. تمام تلاش های تیم طراحی، ایجاد یک محل کاری پویا برای تولید خلاقیت در محیط کاری بوده است.
در طراحی ساختمان اداری کارخانه توجه به فضای سبز یکی از اولویت ها بوده است .
نظر شما در مورد طراحی ساختمان اداری کارخانه چیست ؟
تحریریه خانه طرح
منبع: khanetarh – archdaily
طراحی این ساختمان اداری بی نظیر بود. از نمای ساختمان خیلی خوشم اومد و ایده گرفتم.